Yüksek Lisans / Doktora Bursiyer Alım İlanı

YÜKSEKLİSANS/DOKTORA BURSİYER ALIM İLANI
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülecek olan TÜBİTAK destekli araştırma projesinde bursiyer olarak görev alacak 1(bir) yüksek lisans, 2 (iki) doktora öğrencisi aranmaktadır.
 
Bursiyerlerde Aranan Özellikler:
1. Türkiye’deki Yükseköğretim kurumlarında Fen Bilgisi Eğitimi, BÖTE, Dijital Oyun Tasarımı ve Teknolojileri, Yapay Zekâ, Bilişim Sistemleri Mühendisliği ve Grafik Tasarım alanlarında yüksek lisans/doktora eğitimine devam ediyor olma,
2. Ders döneminde olma veya tez konusunu belirlememiş olma veya önümüzdeki dönem birinci maddede belirtilen Üniversitemiz Lisansüstü programlara başvuruda bulunmayı taahhüt etme.
3. İyi derecede İngilizce biliyor olma,
4. İyi derecede nitel analiz veya web arayüz tasarımı, grafik işleme, arka plan veri istatistikleri gibi konularda bilgi sahip olan adaylar tercih edilecektir.
 
Bursiyerlerin proje kapsamındaki yükümlülükleri:
Bursiyerler proje iş paketlerinde açıklanan görev ve sorumluluklarını yerine getirir,
Tez konusunun proje konusu ile doğrudan veya dolaylı ilişkili olması gerekmektedir.
Aynı anda TÜBİTAK’ın farklı programlarından burs alamaz.
 
Proje hakkında;
Proje Fon kaynağı: TÜBİTAK ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (SOBAG-220K080)
Proje Başlığı: Hizmetiçi Öğretmen Eğitiminde Bilimsel Sorgulama Destekli Çevrimiçi Mentörlük (e-scaffolding) Modelinin Tasarlanması ve Etkililiğinin Değerlendirilmesi
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Ayşe OĞUZ ÜNVER (MUBEM Müdürü)
Proje Süresi: 36 Ay
Proje Özeti: Proje, sınıf ve fen bilimleri öğretmenlerinin bilimsel sorgulama çerçevesinde sınıf içi uygulamalarının etkililiğinin araştırması ve geliştirmesi üzerine yüz yüze ve çevrimiçi tasarlanmış bir hizmetiçi öğretmen mesleki gelişim modelinin (Çevrimiçi Mentörlük / e-scaffolding) derinlemesine incelemesini ve değerlendirilmesini hedeflemektedir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUBEM) www.mubem.mu.edu.tr bünyesinde yürütülecek olan proje, öğretmen mesleki gelişimi üzerine uzmanlaşmış deneyimli bir ekibi bir araya getirmektedir. Projede katılımcı olarak proje paydaşlarımızdan Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli, öncelikli olarak Bilim Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) görev yapan öğretmenler seçilecektir. Diğer taraftan projede yer alan dijital platformun geliştirilmesi ve izlenmesi sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) ile iş birliği yapılacaktır.
Proje hakkında genel bilgiler ilerleyen süreçte www.mubem.mu.edu.tr web adresinden ilan edilecektir.
 
Başvuru için:
İlgilenenlerin CV’lerini (kariyer gelişim özeti, not dökümü veya referans isimleri ile birlikte desteklenmesinde yarar vardır) proje yürütücüsü Prof. Dr. Ayşe OĞUZ ÜNVER’e e-mail yoluyla (ayseoguz@mu.edu.tr) 30 Kasım 2020 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.

Son Güncelleme Tarihi : 10.11.2020 11:12 Okunma Sayısı : 5418

Son Duyurular