TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Yarışmaları Başvuruları Devam Ediyor!

Değerli Araştırmacımız,

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başlamıştır.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, lisans, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar yönelik olarak roket, robot, yapay zekâ, biyoteknoloji, insansız hava araçları, elektrikli araç, otonom, yeni nesil ulaşım, mikro elektronik teknolojileri alanlarında yarışmalar düzenlenmektedir.
  • Dikey İnişli Roket Yarışması
  • Robotaksi – Binek Otonom Araç Yarışması
  • Hyperloop Araç Geliştirme Yarışması
  • Çip Tasarım Yarışması
  • Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması
  • Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması
  • Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması
  • Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları
  • PARDUS Hata Yakalama ve Öneri Yarışması
  • Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları
  • Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması
Tüm başvurular www.t3kys.com  sistemi üzerinden devam etmektedir.
Detaylı bilgi www.teknofest.org sayfasında mevcuttur.

Başvuru için son tarih: 20 Şubat 2024

Son Güncelleme Tarihi : 30.01.2024 12:54 Okunma Sayısı : 619