2019 Yılı TÜBA Fuat SEZGİN ödülleri

 Bilim Tarihi, İslâm Bilim tarihi ve ilgili alanlarda başarılı bilim insanları ve kurumlar ile nitelikli bilimsel çalışmaları takdir ve teşvik etmek amacıyla Türkiye Bilimler Akademisi tarafından 2018’de vefat eden Şeref Üyesi merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin adına 2019 yılı “Fuat Sezgin Ödülleri” verilecektir.

Bilim Tarihi, İslâm Bilim tarihi ve ilgili alanlarda başarılı bilim insanları ve kurumlar ile çalışma ve eserleri/eser sahiplerini takdir amacıyla;

-Üstün başarılı genç bilim insanlarına,   

-Yayımlanmış telif ve çeviri vb. eserlere,

-Eserleri ve/yahut çalışmaları ile önemli katkı sunan kişi ve kurumlara verilecektir.

    TÜBA Fuat Sezgin Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri için; Fuat Sezgin Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü için adayın araştırma önerisinin Bilim Tarihi, İslâm Bilim tarihi ve ilgili alanlarda olması ve TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (TÜBA-GEBİP) esaslarındaki yeterliliklerin sağlanması gerekiyor.
    TÜBA Fuat Sezgin Eser Ödülleri için Fuat Sezgin Eser Ödülü için; Bilim Tarihi, İslâm Bilim tarihi ve ilgili alanlarda katkı sunan telif, çeviri veya diğer işlenme türlerinde yayımlanmış ve TÜBA Fuat Sezgin Eser Ödülü esaslarında aranan şartları taşıyan eserler/sahipleri başvurabilir veya aday gösterilebilir.
    TÜBA Fuat Sezgin Özel Ödülleri için; Bilim Tarihi, İslâm Bilim tarihi ve ilgili alanlarda çalışma ve eserleri ile katkıda bulunan kişi veya kuruluşlar başvurabilir veya aday gösterilebilir.

Fuat Sezgin Ödülleri için başvurular 15 Mayıs 2019’a kadar devam edecektir. Başvurmayı düşünen akademisyenlerimizin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Adem DÖNMEZ (5832) ile iletişime geçmeleri rica olunur.

Son Güncelleme Tarihi : 26.04.2019 11:41:04 Okunma Sayısı : 943

Son Duyurular