“Bilimsel Araştırma Proje Süreçleri Bilgilendirme Etkinliği” ile Akademisyen ve Öğrencilere Yol Haritası Sunuldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Bilimsel Araştırma Proje Süreçleri Bilgilendirme Etkinliği," Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirildi.
Etkinlikte, bilimsel araştırma projelerinin başlangıcından tamamlanmasına kadar geçen süreçler, koordinatörlük yöneticileri, personeli ve deneyimli öğretim üyeleri tarafından detaylı bir şekilde ele alındı. Bu kapsamda gerçekleşen sunumda; proje hazırlama aşamaları, bütçe planlaması, bursiyerlik ve yürütücülük koşulları, proje türleri, etik kurul onay süreçleri ve proje yönetimi gibi temel konular üzerinde duruldu.
Daha önce farklı başlıklarda gerçekleşen bilgilendirme etkinliklerinin temel amacının, öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerin bilimsel araştırma projelerine katılımını teşvik etmek, proje başvurularında başarılı olmalarını desteklemek ve üniversitemizin bilimsel çalışmalarına katkı sağlamak olduğu vurgulandı.
Etkinlik sonunda gerçekleşen soru cevap bölümünün ardından katılımcılar; etkinliğin kendilerine önemli bilgiler sunduğunu, proje süreçleri hakkında karşılaştıkları sorulara yanıt bulduklarını ve deneyimli araştırmacılarla bir araya gelmenin kendileri açısından faydalı olduğu ifade ettiler.

Son Güncelleme : 11.10.2024 15:48 Okunma Sayısı : 19