BAP Biriminden Kozmetik Ürün Üretimine İlişkin Özel Proje Çağrısı…!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin yürütücülüğünü yaptığı GEKA projesi kapsamında İlimiz Yerkesik Mahallesi’nde kurulan Kozmetik Üretim Birimi bünyesinde Kozmetik ürünlerin üretilmesi ve bölge halkına yönelik kozmetik üretimi konusunda eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından proje çağrısı açılmıştır.
 
ÇAĞRININ AMACI
 
Muğla bölgesinde yetiştirilen bitkilerden Kozmetik sektöründe kullanılmak üzere, doğal ve yarı sentetik değerli bileşiklerin elde edilmesi ve/veya sentezlerinin gerçekleştirilmesi ve elde edilen bileşikleri kullanarak Üniversitemizin yürütücüsü olduğu GEKA projesi kapsamında Yerkesik’te kurulan Kozmetik Üretim Birimi’nde piyasaya sunulabilecek nitelikte ürün/ürünler üretilmesi, bölge halkına kozmetik üretimi konusunda eğitimlerin verilmesi ve nihai olarak elde edilecek ürünlerin pazarlanabilir olması amaçlanmaktadır.
 
Bu amaç doğrultusunda, çağrı kapsamında sunulacak proje önerilerinin katma değeri yüksek, yaratıcı ve yenilikçi olması, endüstriyel uygulama projelerine temel teşkil etmeye yönelik olması ve aynı zamanda bölge halkının kozmetik ürünlerin üretimi konusunda farkındalığını artıracak nitelikte projeler olması hedeflenmektedir.
 
PROJE ÖNERİLERİNDE;
 
Yapılacak faaliyetlerin tümünün GEKA projesi kapsamında Yerkesik’te kurulan Kozmetik Üretim Birimi’nde gerçekleştirilmesi şartıyla;
 

  1. Piyasaya sunulabilecek nitelikte Kozmetik ürün/ürünlerin üretilmesi,
  2. Kozmetik sektöründe kullanılan bitki kaynaklı değerli Kozmetik ürün hammaddelerine (örneğin aktif maddeler/boyar maddeler/pigmentler/ekstraktlar vb.) muadil olabilecek bitki kaynaklı hammaddelerin izolasyonu veya sentez/yarı-sentez/biyo-teknolojik sentez yöntemleriyle geliştirilmesi ve uygulanabilirliklerinin (sektörün talep ettiği özellikler bağlamında) gösterilmesi,
  3. Bitki kaynaklı değerli hammadelerin/ekstrelerin stabilizasyonunu artırmaya yönelik yöntem/teknoloji geliştirilmesi,
  4. Kozmetik üretimi konusunda bölge halkına eğitimlerin verilmesi,

 
konularına odaklanılması beklenmektedir.
 
 
ÇAĞRIYA ÖZEL HUSUSLAR

- Bu çağrı kapsamında desteklenecek projelerin yürütülmesi esnasında “GEKA projesi kapsamında kurulan ve İlimiz Yerkesik Mahallesi’nde bulunan Kozmetik Üretim Birimi’nin altyapısı kullanılacaktır. Dolayısıyla altyapı oluşturmaya yönelik olan projeler desteklenmeyecektir.

- Proje yürütücüsü, ilgili alanda eğitim gören Lisansüstü öğrencilerine projede bursiyer olarak görev verebilecektir.

- Çağrı konusu kapsamında önerilecek projeler, yukarıda sıralanan konu başlıklarından sadece birini ele alabileceği gibi, bütünlük arz edecek şekilde, diğer konu başlıklarından bir veya birkaçını da içerebilir.

- Bitkilerin yanı sıra Muğla’da doğal olarak bulunan veya üretilen arı ürünleri, mantar, alg ve liken vb. içeren çalışmalar da çağrı kapsamında değerlendirilecektir.

- GC-MS, LC-MS vb. yöntemler ile kalitatif ve/veya kantitatif olarak sadece kimyasal içerik analizlerine/testlerine yönelik çalışmalar çağrı kapsamında değerlendirilmemektedir.

- Araştırma Laboratuvar Merkezi Bünyesinde bulunan analiz laboratuvarlarında yapılması mümkün olan tüm analiz/test vb. çalışmalar için bütçe ayrılması gerek olmadan ücretsiz yaptırılabilecektir.  

- Çağrı konusunun ana hedefinin, GEKA projesi kapsamında Yerkesik’te kurulan Kozmetik Üretim Birimi’nde piyasaya sunulabilecek nitelikte ürün/ürünler üretilmesi olması nedeniyle, bu çağrı kapsamında sunulacak proje önerilerinde hedeflenen ürüne ilişkin maliyet analizinin/fizibilite çalışmasının yapılması gerekmektedir.

- Proje sonunda Ulusal Kozmetik Mevzuatı’nın gerektirdiği tüm şartları sağlayan bir kozmetik ürünün ortaya çıkması hedeflenmelidir. Talep edilmesi halinde Yasal/Özel İzin konularıyla ilgili Rektörlüğümüz tarafından oluşturulacak uzman bir ekip tarafından destek verilecektir.

- Projenin yürütülmesi esnasında veya sonucunda ortaya çıkacak ürünlerin pazarlanması konularında Rektörlüğümüz tarafından gerekli destekler sağlanacak ve ayrıca ortaya çıkacak ürünler üzerindeki proje ekibinin fikri hak sahipliliği protokolü düzenlenecektir.

 

PROJE SÜRESİ
 
PROJE BÜTÇESİ
 
PROJE TÜRÜ
 
Projelerin süresi azami 12 aydır.
 
Destek üst limiti 30.000 TL’dir.
 
Araştırma Projesi (AP)
 
PROJE BAŞVURU SON TARİHİ
 
15 Mayıs 2020
 
PROJE BAŞVURU YERİ
 
MSKÜ – BAP Koordinasyon Birimi
e-bap.mu.edu.tr
 
 

 
KOZMETİK ÜRETİM BİRİMİNİN ALT YAPISI
 
GEKA projesi kapsamında İlimiz Yerkesik Mahallesinde bulunan Kozmetik Üretim Birimi’nde 260 m2 Sera alanının yanı sıra aşağıda yer alan makine ve teçhizatlar bulunmaktadır;

- Reverse Osmoz Ultra Saf Su Sistemi
- Ink-Jet Kodlama
- Shring Cihazı
- Homojenizatörlü Krem Reaktörü
- Ön Hazırlık Tankı
- PH Metre Masaüstü
- Kaba Terazi
- Isıtıcılı Manyetik Karıştırıcı
- Soğuk Pres Tohum Sıkma Makinası
- Sabun Şekillendirme ve Pres Makinası
- Fotoğraf Makinası - Canon 70D
- Lazer Yazıcı
- Projeksiyon Cihazı

Son Güncelleme Tarihi : 22.04.2020 15:02:18 Okunma Sayısı : 4236

Son Duyurular